14 Şubat çikolatam benim minik sevgilim :)

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Artık tam 1,5 yaşındasın canım oğlum :)

2 gün onra tam 1,5 yaşında olacaksın Umutum. Ne kadar büyüdün inanamıyorum :) Geçen sene bu zamanlar Bergama'daydık ve daha tam olarak oturamıyordun bile :) Şimdi ise yapmadığın hokkabazlık kalmıyor :D

Çok şükür son günlerde maşallahın var pek bir mutluyuz :) Allah bozmasın amannnnn !!!! İlk köpek dişini patlattığından bu yana bayağı rahatladın ama hala diğerleri patlamadı. Çok araları uzun oluyo dişlerinin çıkmasının inşallah diğerleri çıkarken de sorun yaşamayız :(

Son dönemde huylarında daha önce de bahsetiğim gibi bazı değişmeler oldu. Artık geceleri süt içmiyorsun ve bunun sayesinde de çok şükür deliksiz uykulara kavuşuyoruz sanırım yavaş yavaş :)) Son rahatsızlığında sanırım dişlerin çok acıdığından geceleri uyanıp ağlayınca süt içmek istemiyordun ve sanırım o süre içinde bu alışkanlığını unuttun. Çünkü bebekler 3 gün yapmadığında alışkanlıklarını unuturmuş. Ve bu da bizim için çok iyi bişey oldu.

Ve artık dediğim gibi ayakta sallanarak uyumuyorsun. İlk zamanlar uyuman vakit alıyordu bu şekilde ama şimdi maşallah çabuk uyuyorsun tabi uykun geldiyse.
Uyku saatlerimiz de yine 11 buçuk 12ye kaydı ama napalım.

Yemek düzenimiz de değişti. Kahvaltı etmiyorsun kesinlikle. bazen domates yiyorsun ama bugünlerde onu da çok nadir yiyorsun :S
ancak sabah sütüne kahvaltı mulallebisi karıştırıyorum o şekilde içiyorsun sütünü kursağına bişeyler girmiş oluyor. Arada da simit kek türü şeyler.

En sevdiğin yiyecekler ise meyve, çitos, kraker, içeceklerin her türlüsü... Yanında ne içersek istiyorsun soda kola nescafe :((( vazgeçirene kadar akla karayı seçiyoruz ama çoğu zaman da 1-2 yudum vermeden rahat bırakmıyorsun. aSlında ben bunları yaşamamak için çoğu zaman biz bişeyler yiyeceğimiz zaman sana da meyve suyu yada pekmezli su ( bu senin çayın oluyo) yada ballı su yapıyorum. Onları da çok severek içiyorsun maşallah ama soda şişesinden soda içmek te en büyük zevklerinden birisi :))


Akşamları parka dolaşmaya çıkıyoruz ve baban mutlaka kabak çekirdeği alıyor sen de bizden çok yiyorsun :) ama kötü yanı bizde çekirdek olmayınca yerdeki başkalarının attığı kabukları da toplayıp yiyeceksin neredeyse :S

Artık nerede bakkal görsen mamaaaa mammaaaa diye bağırarak kendini oraya doğru atıyorsun :)) Dolaşmaya çıktığımızda da ilk durak bakkal zaten biliyorsun ve bakkala uğramadan geçersek bisikletinin direksiyonunu oraya doğru çevirip maammaaaa diye kızarak bağırıyorsun :D

Artık konuşsan da derdini anlasak diyoruz çünkü bazen bişey isteyip te anlatamayınca çok sinirleniyorsun ve bizi çok uğraştırıyorsun. O zamanlarda işte konuşsa da derdini anlasak diyoruz. Ama henüz çok fazla dillenmedin erkek çocukları zaten biraz geç konuşurmuş. Yine de bazı kelimeleri söyleyebiliyorsun listemiz boş değil yani :))

*denize dediii diyorsun
*emreye emme
*anne
*baba
*dede
*mama
*atta(nana)
*ıınnn ( hımmm)
*cici
*cıss
*Zeynep (nenep)
*Savaş ( bunu nasıl diyodun unuttum ama aa lı eeli bişeydi :P)
*kedi-keçi (didii)
*pisi
*hov hov
*buaaa (süt)
*buuu (su)
*goo (yok)
*gel (dell)
*ver (mehh)
*vermem (mememm)
*üfffff üfffff
Bunları da sürekli söylemiyorsun arada sırada canın isterse. En çok ellerini bitti yapıp yada iki yana yok anlamında kaldırıp "goo" diyorsun bugünlerde :) Mama bitiyo "goo" kedi köpek görüyorsun gidince "gooo", baba evden gidiyo "gooo" Tabi ağlayarak. Zaten babaya çok düşkün oldun son zamanda. Bütün gün evin içinde babaa babaa diye geziniyorsun. Baban işe giderken de ağlıyorsun. Köye gittiğimizde de baba İstanbula gitti bütün odaları "babaaa, babaaa, gooo!!!" diyerek gezindin en sonunda baban dayanamadı geri geldi :)


Geçenlerde bir akşam baban eve geç geldi, telefonunun da şarjı bitmişti merak ettim. Üffff Savaş nerdesin yaaa diye söylendim kendi kendime arada. Sonra bir baktım sen de ellerini havaya kaldırarak "üüffffffff" yapıyorsun savaş diyorsun :)) Gülmekten öldürdün beni. Şimdi de akşam olunca kapıya bakıp bakıp babaaa babaaaa deyip sonra da "üüüffff" yapıyorsun :) Canın sıkılınca da yapıyorsun aynısını :)

Bebekler suya hep buuu der nedense ne ilginç. Biz o şekilde öğretmiyoruz ama genelde hepsi aynı şeyi söyler kendiliğinden :)

Geceleri uyuyacağın zaman "hov hov , goo !! " diyerek uyuyorsun. Hatta uıyku arasında da bazen hov hov deyip geri uyuyorsun :) Yiyesim geliyo o zaman seni işte :)
Sabah ta hov hov diye uyanıyorsun genelde. Ama köydeyken. Tüm hayvanları çok seviyorsun zaten. Köyde inanılmaz mutlu oluyorsun :)
kedileri de elinle pisi pisi yaparak çağırıyorsun, İstanbul'da dışarı çıktığımızda hemen eğilip arabaların altlarına bakarak pisi pisi yapıyor kedi arıyorsun :)

Evden çıkıp merdivenlerden aşağı inince hemen bisikletinle bebek arabanın yanına gidiyorsun ve hangisini istiyorsan onu çekiştiyorsun ve genelde bisikletini istiyorsun :))




Hiç yorum yok: