14 Şubat çikolatam benim minik sevgilim :)

17 Aralık 2010 Cuma

Alerji !

Son zamanda bloğa sadece resim ekliyorum, yazmak istediğim hiçbirşeyi yazmaya halim de, vaktim de, keyfim de yok..

Ama şu gelişme atlamayayım, Sık hastalanmandan dolayı yaptırdığımız testlerin sonucu belli oldu ve doktorun söyledikleri şunlar:
alerjik bir bünyen olduğu, o yüzden hassas bünyen olduğu çabuk enfeksiyon kaptığını, ama neye alerjin olduğunu anlamak için 3 yaşını doldurmanı beklememiz gerektiği...
çünkü bu yaştan önce yapılan testlerin doğru sonuç vermediği ( hatta 4 yaşından sonra daha da iyi belli oluyormuş)...
Alerjik bünyeli olduğun için de öksürük problemimizin sık sık tekrarlamasının doğal olduğunu çünkü alerjinin geniz akıntısına yol açtığı, bunun da öksürüğe sebep olduğunu, özellikle tozlu ortamlarda bulunduğunda öksürüğünü daha da artacağı...
Toz ve ev akarları alerjisi ihtimaline önlem olarak peluş oyuncakları evde bulundurmamamız gerektiği...

12 Ocak'ta da ter testi yapılacakmış, yapılması gereken testlerden birisi de oymuş merak ediyorum nasıl bir test olduğunu, inşallah sonuçları da güzel çıkar.


Gerçi son zamanlarda maşallah herhangi bir sağlık problemimiz olmadı ama yine de bu kontrollerin yapılması çok iyi oldu, damlalarını da 2 ay kullanıp tekrar kontrole gideceğiz. Bir de doğal mucizelerden bahsetmek istiyorum bu konuda, öksürük, alerji ve bronşite çok iyi gelen bir formül kullanıyoruz son zamanda.
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=263896
Biz bu linkten bulmadık ama isteyen ayrıntısını buradan okuyabilir..
1 bardak ılık süte 1 adet bıldırcın yumurtası ve 1 tatlı kaşığı bal ekliyoruz ve çırpıp sana sabah aç karnına içiriyoruz. Ama sadece 15 gün bunu uygulayıp 15 gün ara vermek gerekiyor ve 3 ay bunu uygulayınca sonuç çok iyi oluyormuş ve bağışıklık ta güçleniyormuş.


Akşamları zaten grip vs.den korunmak için ne elma kabuğu, keçiboynuzu, papatya ve ıhlamuru çubuk tarçınla kaynatıyoruz içine de 1 tatlı kaşığı pekmez bayılıyorsun maşallah bu çaya :)

Tüm bebeklere sağlıklı hastalıklardan uzak bir kış dileğiyle...






Hiç yorum yok: